19:30

Roslagsbro IF

Derbyseger mot BKV

Det var upplagt för en spännande match på Norrtälje IP då vi gästade BKV Norrtäljes unga damlag för vårsäsongens sista match. Inramningen var härlig med välfyllda läktare och strålande väder.

Matchens inledning blir inte vad vi tänkt oss. Trots goda intentioner och vårdat spel, där vi står för det mesta bollinnehavet, lyckas BKV med vassa omställningar göra både 1-0 och 2-0 under de första tio minutrarna. Den mentala uppförsbacken blir än värre när de på samma sätt gör 3-0 i den artonde minuten.
Trots det jobbiga läget fortsätter vi föra matchen och kommer allt närmare farliga lägen. Vi får samtidigt bättre kontroll på BKV´s omställningar. I den 43:e minuten får vi till slut utdelningen då Sofi når högst på en hörna och placerar in nicken i hörnet. Hoppet är därmed tänt när vi går till halvtidsvila.

Med stor inspiration går vi in till andra halvlek och skapar direkt en dubbelchans utan att få utdelning. Vi fortsätter vår jakt på reducering och efter ett inkast in i BKV´s straffområde i minut 70 uppstår en handssituation där vi tilldöms en straff som Maja säkert trycker in via ribben. Det dröjer sedan inte mer än en minut innan Frida frispelas och ensam med målvakten blir nerdragen. Återigen är Maja säker från straffpunkten och placerar in bollen lågt i hörnet.

Nu vaknar BKV till liv och startar en jakt för att återta ledningen. Vi står dock upp bra och i 82:e minuten rakar Frida in en retur från BKV´s målvakt i samband med en frispark. Vändningen är ett faktum!
De sista tio minutrarna blir en nagelbitare där BKV skapar ett par farliga lägen men där Eda agerar säkert. Vi håller undan till en skön derbyseger.

Nu väntar sommarledighet innan serien åter drar igång den 11 augusti.